Волфсбург на практика уби интригата още преди реванша на мача с Гент от осминафиналите в Шампионската лига, макар че можеше да изпусне нарисуваната победа. Насред Белгия "вълците" победиха съперника си с 3:2 и си направиха ответния сблъсък неособено интересен. 

В герой с двете си попадения се превърна Юлиан Дракслер, а едно добави и Макс Крузе и резултатът набъбна до 3:0. В последните минути обаче домакините можеха да направят тотален обрат. Първо Свен Кумс намали за Гент, а белгийците тръгнаха напред малко преди края и стигнаха до второ попадение чрез Кулибали, но времето не им стигна за нещо повече. 

Мачът започна равностойно, но сериозни положения на практика нямаше. Първото от тях беше за домакините в 11-та минута, но тогава ударът на Томас Фокет мина високо над вратата и заплаха нямаше. 

Волфсбург набързо взе инициативата и тръгна доста смело напред, но нападателите на "вълците" стреляха прекалено неточно. Те така и не можаха да намерят целта, но надмощието им беше явно. 

И то нямаше как да не се материализира. Това се случи точно преди почивката, когато най-после белгийската крепост падна. Тогава Юлиян Дракслер направи двойно подаване с Виейриня и се озова на стрелкова позиция, при която преодоля вратаря за 1:0. При този резултат дойде и почивката. 

След нея се разрази истинска буря и всички по-интересни положения бяха именно през тази част на двубоя. Германците набързо поведоха с 2:0, като точен беше отново Дракслер. Той се възползва от груба грешка на защитата на Гент, пресече една топка и нахлу в наказателното поле. Германският национал копна топката и прехвърли излезлия да го пресрещне страж, за да направи 2:0. 

Но "вълците" не спряха до тук. В 59-та минута те вече водеха с 3:0, след като при един страхотен пробив на Кристиан Треш, топката беше сервирана на връхлитащия Макс Крузе и той не сбърка - класиката беше оформена. 

След три минути разгромът можеше да е пълен, но тогава Крузе тресна страничната греда при подобна атака. И с това се изчерпаха хубавите моменти за Волфсбург в този мач и беше поставено начало на мъката. 

Първо в 65-та минута Свен Кумс тресна гредата за Гент, но това не отказа домакините. Те се хвърлиха безразсъдно напред и това им се отплати с две попадения. Първото от тях беше в 80-та минута. 

Тогава Свен Кумс направи самостоятелен пробив и не беше пресрещнат около границата на наказателното поле, откъдето прати неспасяем фалцов удар и въпреки че вратарят докосна леко топката, тя се оплете в мрежата му за 1:3. 

Атаките на Гент станаха още по-свирепи и миришеха на гол. Той падна в 89-та минута, когато Кенет Сайеф центрира в наказателното поле и на близката греда Калифа Кулибали с глава изпревари вратаря, за да вкара за 2:3. 

До края шансовете не спираха за белгийците, като в края те претендираха и за дузпа, но такава не получиха и паднаха с гол разлика на свой терен. Този резултат все пак прави Волфсбург фаворит за реванша през март в Германия, но все пак "вълците" трябва да имат поне едно наум. 

Ето и съставите на двата тима: 

Гент: Селс, Асаре, Митрович, Нилсен, Кумс, Нето, Деягере, Миличевич, Фокет, Симон, Депоатр;

Волфсбург: Кастеелс, Данте, Юнг, Кнохе, Родригес, Виейриня, Дракслер, Треш, Густаво, Арнолд, Крузе