Отборите на Зенит и Гент се класираха за осминафиналите на Шампионската лига. Тимът на Гент се наложи с 2:1 над Зенит Санкт Петербург в последния мач помежду им от Група Н. Така, след този развой руснаците останаха на върха в подреждането с 15 точки. Съставът на Гент завърши втори с 10 пункта.

Валенсия финишира трети, въпреки поражението от Лион с 0:2, и през пролетта ще се състезава в Лига Европа. „Прилепите“ събраха 6 точки. 

Френският състав пък напусна европейската сцена с гордо вдигната глава с победа и след като натрупа актив от 4 пункта.

Гент поведе след 18 минути игра. Симон напредна от ляво, центрира в наказателното поле, а Лоран Депотре засече с глава точно за 1:0.

След почивката Зенит изравни. Артем Дзюба се разписа в 65-ата минута, след като засече топката при едно разбъркване в наказателното поле на домакините.

Даниел Миличевич донесе трите точки на Гент в 78-ата минута. След центриране от ляво швейцарецът стреля от зоната около точката за дузпата и оформи крайното 2:1.

В другия мач от същата група, Валенсия претърпя поражение от Лион с 0:2.

Испанците стигна до гол още в 11-ата минута. Мустафи бе точен за „прилепите“, но попадението бе отменено заради фаул в атака.

В 29-ата минута Рафаел се озова на добра позиция и стреля, но ударът му бе отразен от Доменек. Няколко минути след това гостите поведоха. Максуел Корне след чудесна акция с удар от границата на наказателното поле се разписа за 1:0 с прехвърлящ удар.

Положението на Валенсия стана още по-неприятно в 76-ата минута, след като Алесандре Лаказет след индивидуален пробив се разписа за крайното 2:0 в полза на Лион. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS