Спортният свят не остана безразличен към смъртта на кралица Елизабет Втора, която почина вчера на 96-годишна възраст.
 
Логично най-силни бяха реакциите на Острова, където на срещите на Манчестър Юнайтед и Уест Хем в евротурнирите имаше минута мълчание, а феновете на "чуковете" емоционално изпяха химна "God save the Queen".
 
Всички клубове в Англия публикуваха постове в социалните си мрежи, а това направиха и редица играчи. Много от тях дори не са британци, а хора, направили кариера във Висшата лига.

Отбори като Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Астън Вила и Лийдс дори публикуваха на официалните си страници архивни снимки как получават Купата на ФА именно от кралицата.

Хокейната легенда Уейн Грецки бе един от първите, който отдаде почит на кралица Елизабет II.

„Обичана от всички. Ще липсва. Беше страхотна вечер за мен и семейството ми", написа Грецки в социалните мрежи към снимка с кралицата от октомври 2002 г. преди мача от НХЛ между Ванкувър и Сан Хосе.

Минута мълчание в памет на кралица Елизабет II имаше и преди полуфинала на Откритото първенство на САЩ по тенис между Каролайн Гарсия (Франция) и Онс Жабер (Тунис).

Очаква се днес официално да бъдат отложени мачовете от уикенда в Англия заради извънредните събития, на които страната не е ставала свидетел вече седем десетилетия.

Най-напред бяха отменени любимите на кралицата конни надбягвания, а колоездачната обиколка на Великобритания бе стопирана.