Виляреал се добра без особени проблеми до предпоследното стъпало в Лига Европа. "Жълтата подводница" разби с 4:2 насред Прага чешкия гранд Спарта и е на полуфинал с общ резултат 6:3 и две победи. 

Испанците изнесоха истинска лекция на съперника си и бяха убийствено ефективни. Те решиха всичко в самото начало, а попаденията за тях бяха дело на Седрик Бакамбу на два пъти, Самуел Кастийехо и Бруно Сориано. Едва при 0:4 домакините показаха класа и с голове на Борек Дочкал и Ладислав Крейчи стигнаха до по-почетна загуба. 

Мачът започна с активна игра на чехите, които търсеха победа с поне един чист гол, за да продължат напред. Но те бързо бяха попарени след само пет минути игра. Тогава Бакамбу отбеляза първия си гол в този мач. 

Във въпросната ситуация Мануел Тригерос го изведе зад защитата с перфектен пас, вратарят на Спарта излезе неразчетено около дузпата да го пресреща и получи гол в близкия ъгъл след хладнокръвен изстрел - 1:0. 

Видели, че нямат какво да губят, играчите от Прага тръгнаха доста по-смело напред. И пред тях се откриха няколко много сериозни шанса да изравнят. Големият грешник обаче беше Борек Дочкал, който между 16-та и 26-та минути получи три чисти шанса да се разпише, но или беше спиран от вратаря, или стреляше встрани от вратата. 

В 40-та минута и Ладислав Крейчи имаше страхотна възможност да вкара, но ударът му мина на сантиметри встрани от вратата. И тъкмо когато домакините се бяха засилили в предни позиции и изравнителният гол изглеждаше въпрос на време, те бяха полети с леден душ за нула време. 

В 43-та минута всичките им усилия бяха неутрализирани след втория гол на "жълтата подводница". Тогава Самуел Кастийехо с прекрасен удар от границата на наказателното поле насочи топката в долния десен ъгъл и направи 2:0. 

И дори чехите да имаха някакви илюзорни шансове при този резултат, в 45-та минута всичко за тях окончателно свърши. Тогава след удар на Бруно Сориано с глава след корнер топката рикошира в тялото на Давид Лафата и излъга вратаря, за да се озове в мрежата му за 0:3. 

А за да добие всичко и размери на погром, малко след почивката резултатът набъбна до 4:0 в полза на гостите от Испания. Денис Суарес намери перфектно Седрик Бакамбу в наказателното поле и той с хубав удар направи аванса на тима си четири чисти попадения. 

След това Виляреал се прибра и заигра с чувство на изпълнен дълг, което позволи и на домакините най-после да се разпишат. В 65-та минута Кехинде Фатай намери Борек Дочкал около границата на наказателното поле и този път нападателят най-после намери верният път към вратата с удар в ъгъла на вратаря - 1:4. 

Само шест минути след това Лукас Юлис намери хубаво Ладислав Крейчи на стрелкова позиция и чешкият национал без да се замисля от близка дистанция намали резултата на 2:4. Но това беше всичко в този мач. 

Така Спарта Прага загуби достойно от далеч по-силния си съперник и приключи на четвъртфиналите паметната си кампания в Лига Европа. Виляреал пък продължава да мечтае за първата си титла от европейски клубен турнир, а стъпалата за това стават с едно по-малко и остават само още две.