Отборът на Виляреал победи с 2:1 Спарта Прага в първия четвъртфинален мач от Лига Европа. След седмица обаче съставите ще решат кой ще продължи напред, след битката на реванша.

В герой за „жълтата подводница“ се превърна Седрик Макамбу, който отбеляза и двата гола за своя тим.

Още в 3-ата минута домакините вратарят допусна изключително груба грешка. Давид Бичик шутира от аут, но Седрик Бакамбу пресече и след удара в тялото му, топката се оказа в мрежата за 1:0.

Именно голмайсторът до този момент се отличи в още няколко ситуации преди почивката. В 13-ата минута Самуел Кастийехо  стреля отблизо, но вратарят спаси с тялото си.

Домакините продължиха да владеят повече топката, а в 36-ата минута Кастийехо отново не успя да се разпише, въпреки добрата ситуация, която сам създаде.

В даденото от съдията продължение на първото полувреме Борек Докал центрира много добре, а Якуб Брабек засече с глава за 1:1.

През второто полувреме обаче Виляреал отново успя да излезе напред в резултата. Денис Суарес подаде хитро към Седрик Бакамбу, той се възползва от дупката в отбраната на Спарта и с точен удар прати топката в десния ъгъл за крайното 2:1.

Домакините продължиха да диктуват темпото и случващото се на терена, но не успяха да стигнат до нов гол, въпреки опитите на голмайстора си, както и на Роберто Солдадо и Денис Суарес.

Кой от двата тима ще продължи напред в Лига Европа ще стане ясно след седмица. Реваншът е на 14 април.