Британският вестник "Дейли Мейл" направи класация на 10-те най-лоши емблеми на отбори в света. Сред тях е и тази на 1/2-финалиста в Шампионската лига Волфсбург, който тази вечер се изправя срещу Реал Мадрид в реванш, след като в първата среща спечели с 2:0.

За радост на българските любители на футбола в класацията няма емблеми на български отбори.

Ето и 10-те най-лоши емблеми според английското издание:

10. Наполи - използва два нюанса на синьото, с кръгъл дизайн и голяма буква Н в средата. Къде е годината на създаването на клуба? пита изданието.

9. Мелбърн Виктори - използва морско синьо, златно и бяло като цветове. Емблемата прилича малко на английския Арсенал, но с това приликите приключват. Незабравимо е голямото V в емблемата, пишат от Дейли Мейл.

8. Хамбургер - няма думи или букви, просто черно-бели диамантени форми на син фон. Предполага се, че синия фон е заради морето и традициите в корабоплаването в този северен град до Северно море.

7. Ню Йорк Ред Бул - в емблемата си използват синьо, бяло, жълто, топка и два бика, както и изписването на името на отбора. Клубът е основан от компанията за енергийни напитки през 2006 година.

6. Зенит - емблемата е просто изписването на името на клуба на руски език, но дали това е емблема, питат англичаните.

5. Бохемианс - чехите слагат в емблемата си кенгуру, след като правят успешно турне в Австралия през 1920 година. Да използваш зелено кенгуру в емблема на тим, който играе в централна Европа.

4. Волфсбург - емблемата на тима наподобява тази на Наполи, след като се използва само първата буква на името на тима - W в зелен цвят на бял фон. 

3. Валансиен - използването на лебед като емблема едва ли е най-точното решение. Главата на птицата излиза от VAFC, но няма нищо елегантно в този червено бял изглед.

2. Нюелс Олд Бойс - Бившият клуб на Лео Меси е един от най-известните отбори в Аржентина. Червено-бяла емблема с първите три букви на тима NOB, прекалено опростена е. 

1. Пасош де Ферейра - прекалено грозна според мнението на изданието. Използването на олимпийските кръгове, както и съчетаването на зелен и червен цвят не се харесват на Дейли Мейл.