Реал Мадрид се изправя срещу Кашима във финала на Световното клубно първенство. Срещата е днес в 12.30 часа българско време и ще може да я проследите в сайта Gong.bg.

„Белите“ са считани за абсолютен фаворит в мача. Възпитаниците на Зинедин Зидан със сигурност ще положат необходимите усилия, за да прибавят още един трофей във витрината си през 2016-а. Както е известно, през май месец тази година мадридчани спечелиха единадесета европейска клубна титла.

Наставникът на „балета“ Зизу бе категоричен, че тимът му ще подходи отговорно към своя съперник. Очаква се участие в двубоя да вземе капитана на Кралския клуб Серхио Рамос.  

За да се класира за последния мач в турнира испанският гранд отстрани Клуб Америка (2:0).

Същевременно японците минават за сензацията на тазгодишното издание на шампионата. Това е първият път, в който тимът от Осака ще спори в решителния мач на Световното клубно първенство. Представителят на страната домакин на надпревара елиминира носителя на Копа Либертадорес Атлетико Насионал на полуфиналите, след като се наложи с 3:0. Припомняме, че въпросната среща бе белязана отисторическата грешка на рефера от Унгария Виктор Касай, който за пръв път използва видеоповторение, за да определи дали има дузпа за японците и я отсъди, но не видя преди това засадата, в която се намираше футболист на домакините.

Най-впечатляващите имена в състава на азиатците са бразилците Фабрисио и Буено, както и Му Каназаки, който е голмайстор на отбора.  

Преди Реал и Кашина в спор за третото място ще излязат Клуб Америка и Атлетико Насионал.


Забележка: В галерията виждате избрани моменти от триумфа на Реал Мадрид в тазгодишното издание на Шампионската лига