Тимът на Селтик взе изключително ценен успех с 2:1, побеждавайки Рейнджърс в голямото дерби на „Старата фирма” от 31-ия кръг в шотландския Премиършип. По този начин „детелините” дръпнаха с 13 точки на върха на големия си враг в битката за титлата, като на практика задушиха амбициите им за първа титла от 2011-а година насам.

Одсон Едуард даде аванс на Селтик в 27-ата минута, а Алфредо Морелос бе изгонен за тима на Стивън Джерард с директен червен картон в 31-ата минута. Втората част видя изравнителен гол на гостите, дело на Райън Кент в 63-ата минута, но Джеймс Форест донесе победата на домакините в 86-ата минута.

Селтик реализира бърза атака в 27-ата минута, когато Форест изведе отляво Одсон Едуард. Снажният нападател овладя топката и се втурна към вратата на Рейнджърс, излъга бранител, след което отправи удар, който направи безпомощен Алан МакГрегър – 1:0 за Селтик.

Четири по-късно капитанът на Селтик Скот Браун провокира Алфредо Морелос, бутайки го в гръб, ала нападателят на гостите му „върна” един лакът в лицето, като съдията Боби Мадън го изгони мигновено. Това е петият червен картон за стрелеца на Рейнджърс през тази кампания, като три от тях той е получил още преди края на първото полувреме.

В 63-ата минута Таверниер пусна диагонален пас през средата за Райън Кент, който се освободи от опеката на двама защитници на Селтик и с добър удар прати топката във вратата на Селтик – 1:1.

„Детелините” се активизираха, опитвайки всеячески да стигнат до успех, като това стана в 86-ата минута. „Сините” сгрешиха в изграждане на своята атака, което даде възможност за мигновени контрадействия на Селтик. Топката стигна до Едуард, който се завъртя в наказателното поле и видя вдясно Джеймс Форест, който с плътен удар отново изведе Селтик напред.

За да бъде дербито още по-пленяващо след края на срещата двата отбора се сбутаха на терена, като главен участващ бе Райън Кент, който се влуди след победния гол на вечния враг. В яда си той удари в лицето капитана на опонента Скот Браун, но тази ситуация бе подмината от рефера Мадън, а бе доста сходна с тази на съотборника му Алфрео Морелос през първата част.

В идния кръг Селтик гостува на Сейнт Мирън, докато Рейнджърс приема Хартс.