Тимът на Бразилия постигна пълен обрат и надви Чехия с 3:1 като гост на „Синобо” в Прага. Двата отбора си разделиха по едно полувреме, като определено втората част бе контрастираща за „селесао”, ала първият гол бе за Чехия, който е в една група с България по пътя на двата отбора за UEFA EURO 2020.

Давид Павелка откри резултата в 37-ата минута, но гол на Роберто Фирмино в 49-ата изравни резултата. В самия край на мача пък нови две попадения, този път на Габриел Жезус (83’ и 90’) донесоха крайния успех за възпитаниците на Тите в чешката столица.

Чехите организираха проверката, тъй като във втория рунд при квалификациите почиват, докато мачът е поредна проверка за Бразилия при подготовката за предстоящата домакинска Копа Америка.

През първата част чехите бяха далеч по-добрият отбор, като организираната игра на домакините донякъде стресна „селесао” В 22-ата минута играчът на Рома Патрик Шик стреля добре от свободен удар, ала Алисон Бекер отклони топката. Последва ново центриране, но бразилският страж закова топката пред себе си.

Четвърт час по-късно обаче зрителите на „Синобо” бяха зарадвани след гол на Давид Павелка. Гостите загубиха топката, а това позволи на Павелка да напредне и да стреля от дистанция силно с левия крак, а ударът не остави шанс на Алисон Беке – 1:0.

През второто полувреме Бразилия заигра коренно различно в Прага и затвърди добрата си игра с три попадения. Първо в 49-ата минута нападателят на Ливърпул Роберто Фирмино нахлу отдясно и с лекота преодоля Иржи Павленка, за да изравни.

Последваха серия от пропуски за бразилците, като удари на Фелипе Коутиньо и Давид Нерес бяха отразени от Павленка, но центриране на Нерес в 83-ата минута донесе втори гол за Бразилия. Халфът на Аякс проби отляво и пусна успоредно за резервата Габриел Жезус, който стреля в опразнената врата и прати топката под сглобкат а- 2:1.

В самия край на мача пък бразилците създадоха пленителна акция. Давид Нерес комбинира с Алан, а халфът на Наполи се завъртя край защитник на Чехия и пусна вдясно за Жезус. Нападателят стреля, но Павленка отклони, ала топката се върна в нападателя, който при повтарянето не сгреши – 3:1.

Така Бразилия продължава със солидните игри след световното първенство през 2018-а година. От септември досега „селесао” има осем приятелски мача, в които има седем успеха и само един равен – срещу Панама преди три дни (1:1).