Селекционерът на Бразилия Тите потвърди, че срещу Панама отборът му е изглеждал много слабо. Това стана няколко дни след хикса на „селесао” срещу северноамериканската държава, като равенството бе направено в Порто – 1:1. Халфът Лукас Пакета бе взел №10 на Бразилия при отсъствието на Неймар и откри резултата в дебюта си за Бразилия в 32-ата минута, ала шест по-късно Адолфо Мачадо прониза Едерсон с глава и изравни резултата.

През второто полувреме Бразилия натисна своя опонент, но стигна само до целенето на два пъти на гредите, за да запише хикса. „Това бе много слабо представяне от нашия отбор, след като има очаквания към нас”, сподели Тите пред „O Dia”. „Второто полувреме нормализирахме темпото и играта си, след като направихме някои промени. Играхме с четирима в атака и се реорганизирахме по-добре. Първото полувреме бяхме слаби и резултатът е лош”, коментира селекционерът на Бразилия.

Бразилия бе в серия от шест поредни победи след отпадането от Мондиал 2018, като следващият мач за „златистите” е гостуване на Чехия в Прага идния вторник. Двете контроли са част от подготовката на отбора за предстоящата континентална надпревара – Копа Америка.  

„Когато стартира надпреварата, е нужно да взимаме правилните избори, за да се представяме добре. Моите очаквания са да бъдем по-креативни”, продължи Тите.

Панама от своя страна бе пропуснал да се разпише в последните си три срещи с Бразилия, като записа един от най-големите резултати в своята футболна история.