Положението на бразилската легенда Роналдиньо, който бе арестуван в Парагвай за влизане в страната с фалшив паспорт, ще се влоши още повече. През тази седмица разследването влиза в нова фаза. Местната прокоратура ще се съсредоточи върху тезата, че бившият футболист на Барселона, Милан и ПСЖ участва в схема за пране на пари заедно с бизнесдама, която е поканила Роналдиньо в Парагвай, на име Далия Лопес.

За тази цел разследващите започват да проверяват телефоните на бразилската звезда и брат му Роберто Асис за съобщения и телефонни разговори.

Според прокурора разследващ случая Осмар Юрил, се разглежда връзката между двамата и Лопес, която е поискала посещението им и ги е посрещнала лично на летището в Асунсион, преди да бъдат арестувани.

„Основната ни хипотеза е, че подправените документи биха могли да бъдат използвани за търговски или инвестиционни цели, които са незаконни“, обясни прокурора.

Според него е необходимо за тази цел Роналдиньо и брат му да останат в затвора. Двамата бяха арестувани на 6 март, докато се опитваха да влязат в Парагвай с фалшиви паспорти. След това съдия отказа гаранцията и отхвърли искането на защитата да бъдат пуснати под домашен арест с аргумента, че има опасност да избягат.