Бившият страж на националния отбор на Аржентина Пабло Кавайеро отне живота на човек при автомобилна катастрофа, информират медиите в южноамериканската стража.

Бившият съотборник на Владимир Манчев в испанския Ленанте е блъснал човек, докато е бил зад волана на своя джип „Фолксваген Тигуан“.

Инцидентът се е случил в петък вечер, когато 46-годишният олимпийски вицешампион от Атланта`96 се е връщал от мач. В момента той е мениджър на местния Велес Сарсфилд и е гледал победата на възпитаниците си с 2:0 като гост на Архентинос Хуниорс.

Името на жертвата е Хуан Риверо, който е бил на 57 години. Срещу Кавайеро е повдигнато обвинение за убийство по непредпазливост.

На мястото на катастрофата веднага е повикан екип на спешна помощ, но медицинските лица на се успели да спасят живота на блъснатия. Смята се, че той е изскочил пред джипа на Кавайеро, който не е успял да реагира.

Шофьорът не е арестуван, а се намира в дома си. Автомобилът е конфискуван от органите на реда, за да бъдат направени всички необходими проучвания за разследването.

През кариерата си Пабло Кавайеро е играл за аржентинските Велес Сарсфилд и Унион Санта Фе, испанските Еспаньол, Селта и Леванте, както и за уругвайския Пенярол. С националната фланелка е записал 26 двубоя и е част от тима на „гаучосите“ на световните първенства през 1998 и 2002 година. През 1996 година завоюва сребърен олимпийски медал в Атланта, след като на финала аржентинците отстъпват с 2:3 на Нигерия.