Отборите на Нидерландия и Испания не се победиха, завършвайки при резултат 1:1 в приятелска среща, играна в Амстердам. Серхио Каналес откри за испанците, докато за "лалетата" точен беше Дони Ван де Беек. Любопитна извадка от мача е, че появилият се като резерва, Серхио Рамос, изравни рекорда на Джиджи Буфон за най-много мачове с фланелката на национален отбор от страна на еврпейски футболист - и двамата с по 176. 

Срещата започна с лек натиск в полза на гсотите и в 19-та минута това даде резултат. След чудесно изградена отборна атака Серхио Каналес бепе намерен от Алваро Мората и не сбирка очи в очи с Бизот, за да открие резултата насред Амстердам. 

Само две минути по-късно стрелецът на домакините Люк де Йонг получи възможност да обстрелва вратата на Унай Симон, но младият страж се справи на ниво и запази аванса на своя тим. 

Десетина минути по-късно Марко Бизот, на свой ред, трябваше да показва класа, за да задържи пасива от само един гол за своя отбор. Алваро Мората получи топката на границата на наказателното поле, откъде успя да пласира чудесен удар в ъгъла, но нидерландският страж беше на ниво, за да избие. 

Две минути след рестарта на мача обаче съставът на Франк де Бур намери изравнителен гол. След хубаво центриране на Оуен Вайндал, на задната греда беше намерен Дони Ван де Беек, който засече с чудесен удар, за да направи резултата 1:1. 

В 60-та минута Ектор Бейерин беше изведен с чудесен пас зад защитата на "лалетата", но хубавият му диагонален удар беше париран от безупречният Бизот. Девет минути по-късно Мемфис Депай успя да намери пространство в наказателното поле, но звездата на Лион видя как ударът му беше париран от Симон в ъглов удар. 

В 78-та минута Депай отново си изработи отлична голова позиция, но Симон отново беше на ниво, за да избие удара му по земя. Три минути по-късно Родри от състава на гостите се извиси над всички при ъглов удар, но топката мина над вратата. До края на срещата нови попадения нямаше и двата тима завършиха при 1:1. 

Нидерландия - Испания 1:1

0:1 - Серхио Каналес (19)

1:1 - Дони Ван де Беек (47)

Ето ги и съставите на двата тима:

Нидерландия: Бизот; Хатебур, Велтман, Аке, Вайндал; Вайналдум, Ван де Беек, Френки де Йонг; Бергхус, Люк де Йонг, Мемфис Депай

Испания: Унай Симон; Белерин, Ерик Гарсия, Иниго Мартинес, Гая; Коке, Родри, Каналес; Жерард Морено, Мората, Асенсио