Националният отбор на Мексико срази изненадващо с 1:0 като гост селекцията на Нидерландия в световна приятелска среща по футбол, изиграна на „Йохан Кройф АренА” в Амстердам. Големият герой за „ацтеките” бе голмайсторът на английския Уулвърхемптън Раул Хименес, който след точно час игра бе точен от дузпа.

През първата част по-дейният отбор бе този на гостите, като в 12-ата минута именно Хименес профука страхотен шанс, след като бе намерен в наказателното поле на „лалетата”, но топката отлетя аут. Три по-късно пък Хесус Мануел Корона бе оставен непокрит, но острият му шут намери десния страничен стълб на Нидерландия.

Все пак дойде и шанс за домакините. Стивън Бергвайн овладя в наказателното поле на Мексико и стреля в долния ляв ъгъл, но Алфредо Талавера направи добро спасяване.

В 59-ата минута обаче влезлият като резерва на мястото на Върджил ван Дайк – Нейтън Аке, извърши нарушение в наказателното поле на гостите и реферът Сръджан Йованович посочи бялата точка. Зад топката застана Хименес, който я прати в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Тим Крул и Мексико поведе.

Последваха серия от промени при двамата селекционери край тъчлинията, но за съжаление на Нидерландия, а и на феновете, до края на срещата сериозни опасности и мачът свърши в полза на „ацтеките”.

За Нидерландия пък сега предстоят дуели от турнира Лигата на нациите. Първо на 11-и октомври, след 3 дни, „лалетата” ще летят до Зеница, за да гостуват на „Билино поле” на Босна и Херцеговина, а три дни по-късно ще трябва да пътуват до Милано, за да имат визита на Италия.