Дебют в професионалния футбол… Понякога е интересно как една среща може да предопредели цяла кариера в даден тим. За любителите на статистиката този мач не се отличава по никакъв начин от тези, които ще го последват. Въпросът обаче е в това, че не са малко случаите, в които тъкмо заради „този мач” даден играч не помирисва терен.

Ринг свободен: Фенове vs. футболисти

Напрежението в първия мач идва от всички възможни посоки. Фенове, треньори, анализатори и медии има голяма вероятност да започнат с изводите дали ставаш или не. За самият футболист силният дебют определено е извор на допълнителна увереност. Уейн Рууни, Серхио Агуеро и Рууд ван Нистелрой са христоматийни примери в това отношение.

Запознайте се с най-мръсните 9 в историята на футбола

Най-странните и грозни футболни талисмани

Нашият фокус обаче е насочен другаде: към онези футболисти, в чийто глави след „този мач” първо е изникнал въпросът: „Не може ли отначало?” Предлагаме ви класация от 15-ина играчи, които или не са получили втори шанс, или не са успели да възстановят след ужасяващото начало. Е, за да не бъдем съвсем черногледи има и такива, които дори в момента се наслаждават на чудесни кариери.