Холандският национален отбор не показа пълния си потенциал, заяви селекционерът Роналд Куман след загубата с 0:1 срещу Португалия във финалния мач на Лигата на нациите. Той добави, че на "лалетата" им е липсвала креативност, а португалците са показали точно обратното.

"Искахме да излезем на терена и да натискаме в атака, но очевидно не го направихме. Не бяхме достатъчно добри, това беше случаят днес. Може би обаче съм твърде негативен, гледайки цялостно към кампанията ни до този момент. Знаехме все пак, че трябва да покажем най-добрия ни футбол, но не го направихме", заяви холандският селекционер.

"Направихме големи стъпки в развитието ни в рамките на една година в Лигата на нациите. Играхме срещу Германия, Франция, Англия и Португалия, които са може би четири от петте или шест най-добри отбора в Европа. За следващата стъпка ще ни бъде нужно повече време. Силната атака е важна за нас. Същото важи и за създаването на положения, каквито днес не направихме", продължи Куман.

"Очаквано, Португалия игра силно. Те са свикнали да се представят по този начин, защото имат повече време от нас в този си състав. Изглеждат добре напред, а на нас ни липсваше креативност", добави той.

"Този турнир беше страхотен за нас, ако погледнем назад към целия сезон. Личи си и по радостта на португалците. Мисля, че идеята за Лига на нациите е перфектна. Очакваме с нетърпение следващото издание на турнира", завърши Куман./БТА