Мач за историята. Първият победител в Лигата на нациите ще стане ясен тази вечер. Португалия или Холандия. Това е голямата дилема, която ще се реши на футболния терен на „Ещадио до Драгао” в Порто от 21.45 часа.

Португалия победи по пътя си на полуфиналите Швейцария след отлично представяне на лидера на отбора Кристиано Роналдо, а Холандия се справи с Англия след продължения.

На практика португалците са недосегаеми на своя почва. Тимът е непобеден в 13 мача, като за последно това стори Албания през 2014 година (10 победи и 3 равенства). Забележителното е, че 6 от тези 10 успеха бяха постигнати без допуснат гол.

Трофеят на Лигата на нациите

Мнозина очакват това да е турнирът на Португалия, но тимът на Роналд Куман също се цели към трофей, след близо три десетилетия отсъствие. Холандия няма много добри показатели като гост в последните си шест мача – 1 победа, 4 равенства и 1 загуба. Любопитното е, че 4 от този срещи завършиха 1:1.

Голямото предимство на Португалия се казва Кристиано Роналдо, който вече има 88 попадения с националната фланелка. Той се разписа за своя тим и при победата над Холандия с 2:1 на Евро 2012.

След като не успя да вкара в първите си 14 срещи с екипа на „лалетата” Матайс де Лихт се разписа в последните два, при това с глава.

В днешния ден ще се реши и кой тим ще заеме третото място в Лигата на нациите. Швейцария и Англия ще се срещнат от 16.00 часа в Гимараеш, за да подгреят големия финал след това в Порто.