Воденият от Ектор Купер отбор на Египет загуби финала за Купата на Африканските нации от Камерун. Статистиката е отчайваща за аржентинския специалист, който има шест загуби в шестте финала (от по един мач), в които е водил своите отбори. Той няма спечелен трофей във финал от един единствен решаващ мач.

Малшансът, който преследва Ектор Купер започва през 1997 година, когато воденият от него отбор на Майорка губи финала за Купата на Краля от Барселона след изпълнение на дузпи.

На следващата година Майорка стига до финала за КНК, но губи на финала от Лацио.

През 1999 година Ектор Купер поема Валенсия. Той печели Суперкупата на Испания след успех над Барселона, но в два мача. В края на сезона отборът завършва на трето място в Ла Лига и стига до финала в Шампионска лига, като по пътя си отстранява Лацио и Барселона. На финала на „Стад дьо Франс“ Валенсия губи с 0:3 от Реал Мадрид, а Ектор Купер губи своя трети финал.

През следващия сезон Купер отново извежда Валенсия до финала в Шампионската лига, като отстранява отборите на Арсенал и Лийдс. На финала на „Сан Сиро“ Валенсия губи от Байерн Мюнхен.

През лятото на 2001 година Ектор Купер поема Интер. След това отново се завръща начело на Майорка, води и отборите на Бетис, Парма, Грузия, а през 2009 година става треньор на Арис, с който достига до финала за Купата на Гърция, където губи с 0:1 от Панатинайкос.

"Неукротимите лъвове" завладяха Африка за 5-и път!

През 2011 година се завръща в Испания и е начело на Расинг Сантандер. След това води турския Ордуспор и Ал Васъл от ОАЕ.

През 2015 година приема офертата да поеме националния отбор на Египет. На финала за Купата на Африканските нации „фараоните“ загубиха от Камерун. Така в шест финала, Ектор Купер има шест загуби.