Германската Бундеслига тече с пълна пара, макар и без публика. В Германия се играят мачове от първа и втора Бундеслига, а през уикенда се завърна и третото ниво на немския футбол. Но Германия далеч не е единствената страна, в която се играе футбол. Унгария, Чехия, Сърбия, Дания, Полша са само част от страните, където първенствата се възобновиха.  Със сигурност този уикенд бе по-специален за унгарския футбол, тъй като присъстваха зрители по стадионите.По този начин, Унгария стана първата страна в Европа, която допусна фенове по трибуните след пандемията от коронавирус. В мачовете от унгарското първенство през този уикенд си личеше радостта на феновете, че те отново заемат своето достойно място до любимия отбор. Песни, емоция и едно радостно вълнение можеше да се забележи по унгарските стадиони през уикенда. Дори фенове на по-малките клубове призоваха: Нека всички бъдем внимателни и да не нарушаваме правилата, защото никой не иска мачове пред празни трибуни.

Gulliver/GettyImages
49 снимки

 В Чехия през този уикенд премина без изненади. Разгромни победи за столичните Славия и Спарта Прага, а Виктория Пилзен също записа разгромен успех.

 В Полша ситуацията е интересна, защото от 19-и юни феновете се завръщат по стадионите. Всичко ще се случи при спазване на дистанция, но това определено е още една добра новина. В най-интересния мач от този кръг, отборът на Легия Варшава взе много важна победа при гостуването си на Лех Познан. 0:1 за тима от столицата, а тези два тима ще се срещнат и в предстоящия финал за купата на страната.

БГНЕС
24 снимки

 Дали пък тимът на Цървена Звезда не бе най-ощетен? Да, отборът стана шампион за 31-и път в историята. Звезда отново покори върха в Сърбия, с убийствена преднина пред вечния съперник Партизан, но всичко това се случи пред празни трибуни. Изненадващо феновете на Звезда не излязоха да празнуват със своите герои, по улиците на Белград бяха забелязани само около стотина фенове на сръбския гранд. Е, ако не беше коронавирусът, прекрасно знаем, че цяла нощ Белград нямаше да спи. Звезда ще играе в квалификациите на шампионската лига, и отново ще опита да намери своето място в групите.

 Бавно бавно, футболът се завръща за радост на всички. През идния уикенд даваме старт и на мачовете у нас, а същото ще направят и в съседна Гърция. Турската суперлига се завръща на 12-и юни, а в Швейцария дават рестарт на сезона на 19-и юни. Припомняме, че за големите първенства, Англия, Испания и Италия също има обявени дати за рестарт.