Отборът на Манчестър Юнайтед бе безкомпромисен при визитата си на ЦСКА Москва в мач от Група А на Шампионската лига. Тимът на Жозе Моуриньо не показа никаква милост, побеждавайки с 4:1 насред руската столица. Това бе най-малкото, с което се отърваха домакините, които можеха да инкасират поне още толкова голове, а едно попадение в руската врата също бе отменено.

Ромелу Лукаку продължи головата си серия за „червените дяволи“, разписвайки се на два пъти на „ВЕБ Арена“, а другите две попадения бяха дело на Антони Марсиал от дузпа и Хенрих Мхитарян.

Близо 20 минути игра за домакините записа българският полузащитник Георги Миланов, който започна мача като резерва, но се появи в игра на мястото на Алан Дзагоев в 72-ата минута.

Това бе втора победа за англичаните в Шампионската лига от два мача. В първия двубой на „Олд Трафорд“, Юнайтед се справи с 3:0 срещу Базел, който пък днес коригира головата си разлика, разбивайки тима на Бенфика с 5:0.

Любопитен момент около тима на гостите бе, че те излязоха с третия си екип, който е в сиви цветове. За последно Юнайед игра в подобни краски през вече далечната 1996 година. Това се случи в двубоя от Висшата лига срещу Саутхемптън, а на почивката „червените дяволи“ губеха с 0:3. След мача тогава футболистите на Юнайтед се оплакаха, че не са се различавали по най-добрия начин на терена и фланелките бяха извадени от употреба. Днес обаче англичаните нямаха подобни проблеми.

В предишните си четири мача срещу ЦСКА Москва тимът на Манчестър Юнайтед не бе допуснал нито една загуба – два успеха за „червените равенства“ и две равенства, а отличната статистика за англичаните бе допълнена и от факта, че те никога не бяха губили в Русия. Москва определено е щастлив град за отбора от Манчестър, който през 2008 година спечели Шампионската лига в руската столица, надделявайки над Челси.


Още от втория кръг на Шампионска лига:

ПСЖ се подигра с Байерн след шоу на скъпите звезди

Конте изнесе лекция на Чоло, Челси покори Мадрид

Без изненади за фаворитите в Група D


Мениджърът на гостите заложи на изненадваща схема с петима защитници. Ашли Йънг изведе „червените дяволи“ с капитанската лента, докато Виктор Линдельоф си партнираше в сърцето на отбраната с Крис Смолинг и Ерик Баи, а на левия бек застана Блинд. Пол Погба и Маруан Фелайни останаха извън сметките, а позабравеният Андер Ерера получи шанс за изява.

Сблъсъкът на „ВЕБ Арена“ започна по най-добрия начин за гостите, които съумяха да открият резултата още с първата си по-сериозна атака към вратата на ЦСКА. Антони Марсиал получи топката отляво, финтира бранител на домакините и центрира опасно в наказателното поле, където Ромелу Лукаку дебнеше и с глава реализира поредния си гол с фланелката на новия си тим.

Белгиецът стреля неспасяемо, след като с лекота надскочи пазещия го 38-годишен Сергей Игнашевич, който почти не помръдна.

Голът във вратата на ЦСКА Москва означаваше, че руският тим допуска попадение в 30-ти пореден мач в Шампионската лига.

След откриването на резултата Юнайтед продължи да атакува и да търси втори гол, с който да пречупи противника. Хенрих Мхитарян имаше две отлични възможности, но и при двата изстрела късметът не бе на неговата страна.

Въпреки това обаче, вторият гол във вратата на ЦСКА не закъсня, а в неговата основа бе именно арменският атакуващ футболист. Той нахлу добре отдясно в наказателното поле, а Георги Щенников действа безкомпромисно и събори Мхитарян. Главният съдия нямаше друг избор освен да посочи бялата точка. Зад топката застана Марсиал, който не се затрудни да увеличи преднината на своите в 18-ата минута.

Още не бяха изминали и десет минути от второто попадение, когато Юнайтед отново удари. По подобие на първия гол в мача Марсиал получи на лявото крило, финтира защитник и центрира към Лукаку. Този път в комбинацията между двамата участва дейно и бранителят Васин, който не успя да изчисти наглед лесната топка, която мина под крака му и попадна в абсолютно непокрития Лукаку, а белгиецът от няколко метра просто я насочи в мрежата за 3:0.

До почивката гостите пропуснаха още няколко възможности, като най-добрата бе на Ромелу Лукаку, който не успя да оформи своя хеттрик. Единствената добра възможност за домакините от ЦСКА бе създадена от Фьодор Чалов, който стреля от малък ъгъл, но Де Хея показа класа и изби.

Ситуацията през второто полувреме не се промени особено. Футболистите на Манчестър Юнайтед продължиха да правят каквото си поискат на терена, а играчите на домакините просто гледаха отблизо.

В 57-ата минута дойде време за поредния гол в руската врата. След безобразна грешка при изнасянето на топката от ЦСКА, Антони Марсиал бе изведен на стрелкова позиция, шутира, но вратарят успя да избие. Топката обаче попадна в оставения абсолютно непокрит Хенрих Мхитарян, който на празна врата покачи.

Само няколко минути по-късно след поредната атака на гостите топката отново попадна в мрежата Този път обаче, за щастие на домакините, голът бе отменен заради засада на Ерик Баи.

В 72-ата минута в игра се появи българският полузащитник Георги Миланов, който замени Алан Дзагоев.

Девет минути преди края резервата Матео Дармиан също пробва късмета си и бе много близо да разочарова отново Игро Акинфеев, но този път поредният удар към вратата му мина встрани.

В продължението на срещата все пак ЦСКА успя да направи нещо интересно в наказателното поле на Юнайтед. Головин изведе Константин Кучаев отляво, който овладя на гърди, напредна и с удар от малък ъгъл изненада Давид де Хеа. Това бе и последният интересен момент от двубоя, в който Манчестър показа класа и спечели по категоричен начин.

В другия мач от групата Базел посрами португалския Бенфика с 5:0. И двата тима загубиха първите си двубои от групата и имаха остра нужда от точки. Гостите от Лисабон обаче тотално разочароваха с представянето с инкасираха цели пет гола. Бенфика също завърши двубоя с десет души, след като Андре Алмейда получи червен картон.

Димитри Оберлин вкара два гола за швейцарския шампион, а другите три попадения бяха дело на Михаел Ланг, Рики ван Волфсвинкел и Блас Риверос.

Във временното класиране в Група Aе отборът на Манчестър Юнайтед с актив от 6 точки от два мача. Втори излезе тимът на Базел, следван от ЦСКА Москва. И двата тима имат по три пункта, докато Бенфика е без спечелена точка и основен кандидат за изпадане още от груповата фаза на турнира.