Отборът на Испания победи Коста Рика с 2:1 в приятелска среща, след като допусна шокиращо начало. Костариканците поведоха в самото начало на двуобоя, но Испания бързо върна попадението и още до почивката дръпна с 2:1. Това бе първи мач за националния тим на Испания след загубата от Холандия в контрола в края на март. Тимът се готви за гостуването на Беларус в европейска квалификация на 14-и юни.

Отборът на Коста Рика пък бе записал две загуби в последните си контроли – от Колумбия и Панама.

Гостите от Коста Рика шокираха именития си съперник в 6-ата минута, когато Йохан Венегас показа страхотно пласиране и успя да оползотвори чудесен пас към него. Венегас реализира в долния ляв ъгъл на вратата, падено от Давид Де Хеа за 1:0 в полза на Коста Рика.

Испания обаче реагира светкавично и след страхотен изстрел на Пако Алкасер изравни за 1:1 само две минути по-късно. В тази 8-а минута, Пако Алкасер получи от Сеск Фабрегас и не сгреши, за да върне равенството в резултата.

В следващите минути испанците овладяха контрола върху мача и диктуваха събитията на терена. В 27-ата минута Алеиш Видал пробва воле от границата на наказателното поле, но защитник застана умело на пътя на топката и предотврати опасността. В 30-ата обаче Сеск Фабрегас получи от Нолито и бе точен за 2:0 след хубаво изпълнение и даде преднина на домакините за 2:1.

През второто полувреме на няколко пъти бяха близо до трето попадение, като в 58-ата минута Серхио Рамос стреля от точката на дузпата, но вратарят на Коста Рика Кейлор Навас изби в корнер. Санти Касорла пропусна нов шанс пет минути по-късно, когато получи перфектен пас и стреля с едно докосване, но пак Навас се намеси отлично, за да спаси вратата си. В следващия момент Испания пропиля още една добра възможност за гол, след като Марк Бартра напредна в половината на съперника, овладя топката и стреля, но защитник блокира пътя на топката, а Испания спечели само корнер.

Минута преди края на редовните 90 Давид Силва се измъкна технично между двама защитници на гостите и стреля, но топката прелетя край дясната греда, което бе и последното опасно положение в двубоя.

Испания: Де Хеа, Серхио Рамос, Микел Сан Хосе, Бартра, Даниел Карвахал, Фабрегас, Алеиш Видал, Коке, Хуан Бернат, Нолито, Пако Алкасер /Витоло, Пике, Давид Силва, Касорла, Бускетс, Иско/

Коста Рика: Навас, Умана, Милер, Диас, Гамбоа, Гонзалес, Боргес, Гузман, Руиз, Венегас, Кембъл /Вега, Куберо, Агилар, Саборио/