Ръководствата на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид се очаква да започнат официално преговори за трансфера на вратаря Давид де Хеа след края на официалните мачове за вратаря този сезон. Той е с националния отбор на Испания и се готви за контролата с Коста Рика и евроквалификацията с Беларус. 

Двубоят с бившата съветска република е в неделя и още на следващия ден стартират разговорите за бъдещето му. Самият той е поискал да бъде оставен да се концентрира за битките. 

Според вестник "Дейли Мейл", първата оферта на Реал вече е подготвена, макар че на "Бернабеу" да са наясно, че ще бъде отхвърлена. Тя е на стойност 25 млн. евро, които могат да нараснат до 28 млн. в зависимост от представянето на стража. 

"Червените дяволи" обаче са категорични, че искат не по-малко от 40 млн. евро за звездата си и затова ще изчакат ново предложение. Мениджърът Луис ван Гаал дори е обявил, че е готов да остави вратаря и да го пусне впоследствие като свободен агент, ако не получи исканите за подписа му пари. 

Колкото и тежки да се очертават преговорите, все пак би трябвало сделка да има, особено след информацията, че Икер Касияс напуска Реал почти 100%.