Германия спечели първото място в група В на Купата на Конфедерациите. В последния си мач Бундестимът победи Камерун с 3:1, а успехът бе под №100 за Йоги Льов начело на отбора. В същото време Чили стигна само до равенство срещу Австралия и по този начин пропусна шанса да завърши пред германците. Така и двата отбора се класираха за полуфиналите, но Чили ще трябва да играе с първия в Група А Португалия докато германците ще се изправят срещу Мексико.

Португалия спечели група А, Роналдо с нов рекорд

Преди началото на срещите Германия бе на второ място заради по-лоша голова разлика спрямо Чили, а може би поради тази причини Льов реши да даде шанс на някои от резервните си футболисти, които не бяха взели участие в мачовете досега.

След доста по-скучно първо полувреме в Сочи, 3 минути след подновяването на играта Германия успя да открие резултата. Керем Демирбай получи пас от Юлиан Дракслер и с мощен удар в горния десен ъгъл на вратата вкара за 1:0. Малко след това Йосуа Кимих бе близо до втори гол, но Фабрис Ондоа спаси по отличен начин.

В 64-ата минута грубо нарушение на Ернест Мабука му донесе директен червен картон като решението дойде след разглеждане на видео повторение.

2 минути по-късно пък центриране на Йосуа Кимих бе засечено по много класен начин с глава от Тимо Вернер, който реализира за 2:0.

В 79-ата минута Камерун все пак успя да намали пасива си след грешка в отбраната на Германия. Никлас Зюле не покри Винсен Абубакар, вратарят Тер Стеген също не действа добре и Абубакар засече пред него центриране на Муми Нгамалеу, за да вкара с глава.

Германците обаче реагираха мигновено. След чудесна отборна атака отдясно Юлиан Бранд подаде на Бенямин Хенрихс, който веднага продължи към Тимо Вернер, който пък с чудесен изстрел от близко разстояние вкара за 3:1.

В същото време в Москва Чили и Австралия излязоха в пряк сблъсък за място на елиминациите като австралийците задължително трябваше да гонят победата.

В началните минути обаче чилийците бяха по-активни и звездите Алексис Санчес и Артуро Видал бяха близо до гола.

Австралия обаче стигна до първия гол в мача в края на първото полувреме. Роби Крузе взе топката и с чудесен пас намери Джеймс Тройзи, който на свой ред с много качествено изпълнение реализира за 1:0.

В началото на втората част Томи Юрич можеше да вкара втори гол, но Клаудио Браво блокира удара му. В 67-ата минута Чили най-сетне успя да изравни. Едуардо Варгас стигна до изчистена топка, надскочи всички и с глава я насочи към Мартин Родригес, който с добър изстрел вкара за 1:1.

Малко след това Санчес пропусна голям шанс за пълен обрат. В крайна сметка двата отбора си поделиха по точка, което подпечата мястото на Чили на полуфиналите, но като втори в групата.

На 28 юни в първия полуфинал Чили ще срещне Португалия, а ден по-късно е двубоят Германия – Мексико.