Нидерландия победи Дания с 4:2 в приятелска среща в Амстердам. Зрителите на „Йохан Кройф Арена“ видяха четири гола през първото и два през второто полувреме, но истинското събитие бе появяването на Кристиан Ериксен след почивката, което подпечата с гол. Халфът отново облече фланелката на датския национален отбор след получения сърдечен арест по време на мача с Финландия на „Паркен“ по време на Евро 2020.

Домакините поведоха още в 16-ата минута, когато Стивън Бергвайн се възползва от асистенция на Дейли Блинд. Но три минути по-късно „датският динамит“ възстанови равенството чрез Яник Вестергорд.

Преди да изтече половин час „лалетата“ отново излязоха напред в резултата с гол на Нейтън Аке, който реализира след втора асистенция на Дейли Блинд.

Малко преди почивката Мемфис Депай покачи резултата от дузпа.

Две минути след като се бе появил на терена през втората част Кристиан Ериксен се завърна с гол, възползвайки се от подаване на Олсен.

В 71-ата минута Нидерландия намали резултата с втори гол на Стивън Бергвайн. За „лалетата“ предстои контрола на 29 март срещу Германия, докато Дания се изправя срещу Сърбия.