Селекцията на Аржентина изстрада максимално класирането си към четвъртфиналите на тазгодишното издание на Копа Америка 2019. „Албиселесте” се нуждаеше от задължителен успех над Катар в последния си мач от група В и го постигна, печелейки с 2:0. Условието Меси и компания да финишират на второто място бе, че Колумбия трябваше да играе „феърплей” и да не позволи лековато Парагвай да победи „лос кафетерос”. По този начин "гаучосите" отидоха на Венецуела на четвъртфиналите, след като венецуелците завършиха на второ място в група А на турнира.

Все пак хората на Лионел Скалони реализираха ранен гол чрез Лаутаро Мартинес в четвъртата минута, откривайки резултата в Порто Алегре, а второ попадение, дело на Серхио Агуеро в 82-ата сложи точка на спора с емирството от Близкия Изток.

Още в четвъртата минута Аржентина можеше да поведе в резултата, но оставайки сам срещу стража на Катар Мартинес прати топката над напречната греда. Все пак секунди по-късно Лаутаро се реваншира.

Басам Хишам Ал-Рауи изнесе ужасяващо топката и подаде на Мартинес, който овладя на границата на наказателното поле и със солиден удар по земя матира Саад Ал Шеб, за да поведе Аржентина напред – 1:0.

В 22-ата минута Лионел Меси асистира към Серхио Агуеро в наказателното поле, но ударът на стрелеца на Манчестър Сити премина встрани от катарската врата. Най-интересното за Катар през първото полувреме дойде в добавеното време, когато Ал-Рауи нанесе страховит удар от свободен удар, но топката се отби в левия страничен стълб на Армани.

„Гаучосите” наложиха териториален натиск със старта на второто полувреме, но Серхио Агуеро пропусна добра възможност за гол след точно час игра. Две по-късно пък Кун Агуеро засече центриране от корнер, но Ал Шееб улови топката след корнера.

Все пак в 82-ата минута Серхио Агуеро се разписа, и то много красиво. Пауло Дибала подаде на нападателя малко след централната линия, а Агуеро премина през няколко катарски бранител и излезе диагонално срещу стража на Катар, пускайки топката под плонжа му за 2:0.


Класиране, група В:

1. Колумбия 9 т.

2. Аржентина 4 т. 

3. Парагвай 2 т.

4. Катар 1 т.