Колумбия и Уругвай си спретнаха истинско голово зрелище, в което обаче не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 2:1 в среща от третия кръг на световните квалификации в зона КОНМЕБОЛ.

Колумбия на два пъти повеждаше чрез капитана си Хамес Родригес в 35-ата и Матеус Урибе в 52-ата минута, но гостите успяваха да се върнат в двубоя лагодарение на попадения на Матиас Оливера в 47-ата и Дарвин Нунес, който се превърна в герой, след като беше точен от дузпа в добавеното време и донесе точката на „урусите“.

Колумбийците направиха силно първо полувреме и заслужено поведоха в 35-ата минута. Тогава Сантиаго Ариас прати топката в наказателното поле, а капитанът Хамес Родригес я овладя и с плътен удар не остави шансове на Сантиаго Меле. В самия край на полувремето стражът на Уругвай спаси опасен изстрел на Матеус Урибе.

На почивката селекционерът на гостите Марсело Биелса направи двойна смяна, а един от появилите се играчи - Матиас Оливера, изравни още в 47-ата минута. Защитникът на Наполи се пласира най-добре в наказателното поле след центриране от корнер и отблизо прати топката в мрежата.

Само пет минути по-късно Колумбия отново поведе. В основата на гола беше Луис Диас, който отне топката до тъчлинията и подаде на Хамес. Звездата на колумбийците намери на добра позиция Матеус Урибе и той не сгреши. Домакините продължиха да атакуват и Луис Диас пропусна сам срещу вратаря, а веднъж и гредата спаси уругвайците.

В 87-ата минута вратарят на Колумбия Камило Варгас фаулира в наказателното поле противников футболист и съдията Пиеро Маса го изгони. Ситуацията беше преразгледана със систематаВАР и първоначалното решение на рефера остана - дузпа за Уругвай и червен картон за Варгас. Дарвин Нунес беше прецизен от бялата точка и по този начин донесе точката за своя отбор.

По този начин Колумбия има 5 точки и е без загуба след третия кръг от квалификациите, а Уругвай е с актив от 4 точки и вече мисли за сблъсъка с Бразилия на 18 октомври на легендарния „Сентенарио“ в Монтевидео. За Хамес Родригес и компания пък предстои гостуване на Еквадор.