Юсейн Болт напусна австралийския Сентръл Коуст Маринърс, след като двете страни не постигнаха споразумение за договор. Бившият рекордьор на 100 и 200 метра се присъедини към клуба през лятото за ,,неопределен тренировъчен период“. Той отбеляза два гола за тима миналия месец в предсезонна контрола.

,,Бих искал да благодаря на собствениците, ръководството, играчите и феновете на Сентръл Коуст Маринърс за това, че ме приветстваха в техните редици. Пожелавам им успех през новия сезон“, споделя Болт в изявление, публикувано от Маринърс.

Президентът на клуба Шон Милекамп заяви, че решението да не разчита на Болт е от чисто времева гледна точка, но не изключи възможността той отново да заиграе за австралийци.

„Не успяхме да постигнем споразумение в необходимите времеви рамки, но никога не казвай никога – Юсейн може отново да е част от отбора“, изрази надежда Милекамп.

„Всички искахме да се осъществи сделка. Никой нямаше съмнение, че това е правилното нещо за клуба, но реалността е различна“, добави президентът.

Малко след като приключи с леката атлетика през миналата година, Болт започна тренировки с Борусия Дортмунд в Германия, Мамелъди Съндаус в Южна Африка и норвежкия клуб Стрьомгодсет.

Преди да пристигне в Маринърс, 32-годишният бивш спринтьор заяви, че е бил потърсен от няколко нискоразредни европейски отбора. Агентът на ямаеца сподели по-рано, че Болт е отхвърлил оферта от малтийския шампион Валета за двугодишен договор. /БГНЕС