В изключително зрелищен двубой Борусия Дортмунд и Реал Мадрид не излъчиха победител. Срещата от втория кръг на груповата фаза на Шампионската лига завърши при 2:2.

Двата отбора направиха двуостър мач с много положения и пред двете врати, като стражите и на домакините, и на гостите – Бюрки и Кейлор Навас – се отчетоха с впечатляващи спасявания, но на два пъти се пропукаха.

Реал Мадрид стигна до добра ситуация още в 3-ата минута на срещата. Гостите получиха право да изпълнят фаул. Кристиано Роналдо опита директен обстрел, а вратарят на Дортмунд - Бюрки изби. Топката попадна в Хамес Родригес, който бе отляво. Той шутира, стана рикошет в гърдите на Карим Бензема, а топката удари гредата. При тази ситуация страничният рефер бе вдигнал флага си.

Дортмунд отвърна малко след това, но Навас демонстрира класата си.

В 11-ата минута Борусия изпълни фаул. Кристиано Роналдо бе на стената, която бе на границата на наказателното поле, а след като топката бе насочена по посока на вратата, португалецът спря полета ѝ с ръка. Реферът даде знак играта да продължи, а напрежението пред вратата на Кралския клуб продължи. Обамеянг нанесе добър изстрел, но Кейлор Навас вещо отрази и в тази ситуация.

В 15-ата минута Кристиано Роналдо изведе хитро отляво Карим Бензема. Французинът навлезе в наказателното поле, но загуби равновесие и падна.

След 17 минути игра европейският клубен шампион излезе напред в резултата. След прекрасна атака, подета от Тони Кроос, топката стигна до Хамес, който комбинира с Бензема. Той продължи към Гарет Бейл, а уелсецът с пас с пета подаде на трикратния носител на „Златната топка“. „Седмицата“ на Реал без да се двоуми откри за 1:0.

Борусия повиши напрежението пред вратата на Реал Мадрид в 25-ата минута. Дембеле получи отдясно, навлезе и стреля силно, но в аут.

Две минути преди края на редовното време на първата част при изпълнение на фаул, Герейро опита директен обстрел. Ударът му бе много точен, но Навас изби, топката попадна в Пиер-Емерик Обамеянг, който изравни – 1:1. В продължението Роналдо отбеляза за втори път, но преди това бе маркирана засада.

След почивката срещата продължи да е много динамична, а в 52-ата минута при една центрирана топка в наказателното поле, Дембеле отправи удар, а Навас отново блесна с рефлекса си.

В 69-ата минута Реал поведе отново. При центриране отляво на далечната греда Серхио Рамос и Карим Бензема се сблъскаха в опита си да нанесат удар. В крайна сметка францизинът отклони топката, тя попадна в дебнещия вляво Варан, който покачи на 2:1.

Минута след това Рамос изчисти лошо и така позволи на Герейро да шутира мощно. Навас изпъкна със страхотна намеса и така резултатът остана непроменен.

В 77-ата минута Лука Модрич се откъсваше сам срещу вратаря, но Герейро го спря, за което получи и жълт картон. Две минути след това Роналдо отправи силен удар, но Бюрки изби в корнер.

Дормунд имаше великолепна възможност да изравни, след една колеблива изява на Навас в 83-ата минута. Варан обаче покри грешката на стража и така топката бе изчистена в ъглов удар.

Андре Шюрле изправи феновете по трибуните на крака в 87-ата минута, когато се възползва от грешка на Даниел Карвахал и възстанови равенството - 2:2.

В заключителните минути на сблъсъка имаше инфарктни моменти на терена. И немците, и испанците организираха много опасни атаки, но така и не успяха да отбележат нови попадения.

Същевременно в другия мач от същата група Спортинг Лисабон се наложи с 2:0 над Легия Варшава. Българският национал на поляците Михаил Александров се появи на терена в началото на втората част.

И двете попадения за успеха на португалците паднаха през първата част, като бяха реализирани в рамките на само няколко минути.

При първата по-сериозна атака в двубоя домакините поведоха. Брайън Руис се възползва от леко разбъркване в наказателното поле на Легия в 28-ата минута, дошло след центриране от корнер отляво на вратата на полския тим, и засече за 1:0.

В 37-ата минута Дост удвои аванса на домакините. Адриен Силва пусна хубав диагонален пас, а Дост завърши отлично – 2:0.

До края на първата част Спортинг стигна до още няколко положения, но без нови попадения.

През втората част темпото на мача спадна значително, а в 69-ата минута гостите имаха златен шанс да намалят пасива си. Мирослав Радович бе намерен добре в наказателното поле, стреля, но ударът му мина встрани от десния стълб.

В класирането Борусия Дортмунд и Реал Мадрид имат равен точков актив – 4 – и са съответно първи и втори. Немците са лидер заради по-добра голова разлика. Спортинг е трети с 3 пункта, а Легия е последен – без спечелена точка.

В следващия кръг Реал посреща Легия, Борусия гостува на Спортинг.