Вторият кръг на груповата фаза в Шампионската лига стартира тази вечер в първата порция от двубои в най-комерсиалния европейски клубен турнир.

Безспорно очакван с най-голям интерес ще бъде сблъсъкът между Борусия Дортмунд и Реал Мадрид.

Настоящият носител на трофея ще има много трудна задача, изправяйки се срещу намиращия се в страхотна форма тим на Томас Тухел, който ще бъде подкрепян и от "жълтата стена" - неподражаемата публика на Борусия.

"Жълто-черните" реализираха 20 гола в последните си четири мача докато Реал записа равенства в последните си два двубоя.

Двата отбора са играли 10 пъти помежду си като Реал има предимство от 4:3 победи. Дортмунд обаче е истинска крепост за Борусия, а доказателство затова е, че германският гранд ще търси четвъртата си поредна домакинска победа над "белия балет".

Реал няма много добри спомени от срещите си с германски тимове като е спечелил само 4 от своите 29 мача. В същото време обаче Реал вече 19 мача няма загуба в своя любим турнир.

Борусия Дортмунд - Реал Мадрид обаче няма да е единственият страхотен сблъсък за вечерта. Английският шампион Лестър приема Порто, Монако е домакин на Байер Леверкузен, а Олимпик Лион ще опита да измъкне нещо от гостуването си на Севиля.

В Шампионската лига тази вечер ще има и българско участие. Георги Миланов и неговият ЦСКА Москва посрещат Тотнъм, а очакванията са родният национал да бъде титуляр.

В същото време Легия Варшава с Михаил Александров в редиците си гостува на Спортинг Лисабон.

С интерес ще следим и случващото се в Загреб. Там Динамо посреща Ювентус, а на трибуните се очаква да бъде евентуалният нов треньор на хърватския гранд Ивайло Петев.

Мачовете са от 21,45 часа и може да ги следите в Gong.bg и на честотите на Дарик радио.

Ето и всички мачове:

ЦСКА Москва - Тотнъм
Динамо Загреб - Ювентус
Борусия Дортмунд - Реал Мадрид
Копенхаген - Брюж
Лестър - Порто
Монако - Байер Леверкузен
Севиля - Олимпик Лион
Спортинг Лисабон - Легия Варшава