Аржентина победи Перу с 2:0 в мач от груповата фаза на Копа Америка, позволявайки си да остави своя капитан Лионел Меси на пейката. „Гаучосите“ си бяха осигурили продължаване напред в турнира.

Защитаващите се аржентинци бяха посрещнати на стадион „Хард Рок“ в Маями от море от привърженици в синьо и бело.

След двете си победи срещу Канада и Чили, „албиселесте“ имаше нужда от малко повече време, за да започнат играта, като първата голяма възможност се появи едва в 44-ата минута с удар на Джовани Ло Селсо. Но той се подхлъзна и му липсваше сила на удара.

Аржентинците, водени от Анхел ди Мария като капитан за вечерта, най-накрая намериха мрежата след завръщане от съблекалнята с гол на Лаутаро Мартинес в 47-ата минута.

Леандро Паредес опита да удвои преднината в 72-ата минута от дузпа, но тежкият му удар се заби в дясната греда.

Най-накрая Лаутаро Мартинес напълно унищожи надеждите на Перу за класиране в 86-ата минута. С този дубъл 26-годишният нападател бележи четвъртия си гол в три мача в това издание на Копа Америка.

Аржентинците са пълни с увереност и с девет точки в три мача ще се срещнат с отбора, който заеме второ място в група B в Хюстън (Тексас) в четвъртък вечерта.

В другия мач от група А Чили също трябваше да спечели, за да преодолее Канада, съперника от вечерта, но в крайна сметка не се справи добре и мачът завърши с равенство 0:0.

Канадският защитник Моис Бомбито имаше късмет да не получи червен картон в 5-ата минута, след като удари с лакът в гърлото чилиеца Ечевария. Най-накрая отборът на Чили се оказа този, който остана с играч по-малко в 27-ата минута, след втори жълт картон за Габриел Суасо.

С това равенство Канада си осигури второто място в групата и продължава на 1/4-финал, а Чили отпадна.

"Кленовите листа" ще се изправят срещу лидерите в група B в петък в Арлингтън (Тексас)./БГНЕС