Отборът на Аякс се класира за четвъртфиналите на Лига Европа, след като елиминира ФК Копенхаген. В реванша холандците постигнаха чист успех с 2:0. Първата среща завърши с успех 2:1 в полза на датчаните и след общ резултат 3:2 Аякс очаква жребия за следващата фаза.

Аякс поведе след 23 минути игра. Амин Юнес проби отляво, смени рязко посоката и стреля силно фронтално на вратата от дъгата на наказателното поле. Стражът на Копенхаген обаче изби. От вратарското поле Бертранд Тароре шутира и откри за 1:0.

Холандците имаха нова чудесна възможност в 32-ата минута. Получили право да изпълнят фаул, зад топката застана Хаким Зийех. Той стреля, но встрани от десния стълб.

В продължението на първата част дузпа бе отсъдена в полза на домакините. Съдията прецени, че имало непозволена игра на Робин Олсен срещу Ник Виргевер и посочи бялата точка, въпреки протестите на датчаните. Каспер Долберг си заложи топката и покачи на 2:0.

След почивката първата по-интересна ситуация бе в полза на Аякс. Бертранд Траоре стреля от границата на пеналта от движение, но топката мина встрани от вратата.

Каспер Долберг опита късмета си от близка дистанция в 74-ата минута, но топката срещна десния стълб. Малко преди края на мача същият играч притесни значително отбраната на гостите. Долберг стреля от пеналта, но стражът Олсен отрази.

Така Аякс продължи пътя си в Европа и очаква жребия за следващата фаза.