Отборът на Аякс постигна поредната си изразитлна победа в нидерландскаат Ередивизи през този сезон. Този път момчетата на Ерик тен Хаг вкараха пет попадения при визитата си на Валвайк.

Себастиан Алер откри головата фиеста малко след четвърт час игра, а Стивън Бергхайс покачи преднината на амстердамци още преди почивката.

През втората част бившият играч на Фейенорд вкара втория си гол в мача. Тимбер отбеляза четвъртото попадение в 74-ата минута, а таранът на „божиите синове“ Алер също се отчете с втори гол във вратата на Валвайк седем минути преди края, с което оформи и крайното 5:0.

В друга среща от Ередивизи Фейенорд вкара 4 попадения в рамките на половин час над гостуващия Цволе и запази разликата до върха, като ротердамци имат и мач по-малко. 

БГНЕС
9 снимки

Браян Линсен отбеляза още в 6-ата минута, а Луис Синистера удвои три минути по-късно.

През следващите минути натискът на домакините продължаваше, но попадение така и не падаше. След изминаването на половин час игра Линсен вкара втория си гол в мача за 3:0, а още един бърз гол на Гуус Тил прати в тотален нокдаун гостите. Попадението на Тил се оказа и последно в срещата, въпреки че и през второто полувреме играчите на Арне Слот атакуваха сериозно.

Мачът на "Де Кайп" ще се заромни и с огромния банер, който бе разположен на една от трибуните на стадиона, който гласеше "Футболът е за всички". Припомняме че през седмицата бе взето решение от нидерландското правителство, което затвори стадионите в Ниската земя за 3 седмици.

С победата тимът от Ротердам събра 28 точки и заема третата позиция в таблицата. Аякс е първи с 30, а ПСВ Айндховен е със същия актив, но по-лоша голова разлика и изоставане в преките двубои.