Аякс Амстердам се класира за следващата фаза на Шампионската лига, като записа четвърта поредна победа в групите. Наставникът Ерик Тен Хаг обаче по-скоро предпочете да посочи какво неговите футболисти не са направили добре, вместо да прекалява с хвалебствията.

Успехът с 3:1 като гост над Борусия Дортмунд гарантира, че Аякс ще играе на осминафиналите в ШЛ и почти сигурно, че ще спечели първото място в група C. Тен Хаг обаче не се отдаде на празнуване на постигнатия успех, а побърза да посочи грешките, които можеше да струват на отбора му поражение в Германия, след като победата и промяната на резултата бе изкована в последните 17 минути. 

"Ако искаме да стигнем далеч като отбор, трябва да сме критични. Можехме да направим всичко по-добре, въпреки че се класирахме за следващия кръг. Но през първото полувреме направихме големи грешки и дадохме сила на противника при тяхната контраатака. Дортмунд има добри играчи и добър отбор. Бяхме твърде нетърпеливи и губехме топка, така че продължихме да се движим назад", заяви Тен Хаг. 

Това е първият път, когато Аякс печели първите си четири мача в груповата фаза на Шампионската лига, засенчвайки трите победи, които отбелязаха в началото на състезанието през 1995/96 г.

"Това показва, че се справяме добре. Можем да покажем страхотен футбол, но можем да играем и зле, както през първото полувреме срещу Борусия. Ние показахме характер и устойчивост. Запазихме хладнокръвие", завърши специалистът.