Китайският Шъдзяджуан е сред приятните изненади на първенството, а тимът е воден от българския специалист Ясен Петров. По тази причина Дарик радио и Gong.bg го потърсиха за интервю, в което да сподели вижданията си за футбола в страната, а и да сподели липсва ли му родният футбол. 

"Ако трябва да съм искрен, въобще не ми липсва българският футбол. Тук получаваме огромно уважение, стадионът винаги е пълен, уважават мен, екипа ми, играчите ни, България. И това е от една провинция, която е 70 млн. души и това е единственият ѝ отбор." 

"По принцип ми липсва България, знам, че един ден сигурно ще се върна и ще работя тук. Информирам се всеки ден за нещата, които се случват. Колкото до Левски, отборът ни играе в синьо, така че от тази гледна точка има компенсация", сподели Петров. 

В тима му играеше Емил Гъргоров, а сега там продължава да е Георги Илиев. Наставникът е щастлив от работата си с тях и сподели, че те са си заслужили уважението на всички. Наскоро са получили договори за още три години, а към тима му се присъедини исландската звезда Ейдур Гудьонсен. 

"Това за мен е много добре обмислена авантюра, исках да се върна тук. Исках да се докажа в Китай, защото тук има големи футболисти и големи треньори. Нивото е много високо и нещата вървят нагоре. Определено сме голяма изненада." 

"Искам да изкажа благодарност към българския си щаб и българските футболисти, с които съм работил - Емил Гъргоров и Георги Илиев. Името България в нашата провинция се споменава само с добро заради тях, вее се и българският флаг, а хората знаят къде е страната ни." 

"Много лесно се работи с Ейдур Гудьонсен, той е професионалист и човек с амбиции. Поради факта, че Исландия е лидер в групата си за Евро 2016, амбицията му е да играе там и иска да поддържа добра форма. След това ще сложи и край на кариерата си и дано ни помогне." 

"Миналата година целта ни беше шестото място, но постепенно тя се подменяше. След като влязохме в елита се иска да останем в Лигата, но пък имаме солиден аванс от точки с десет кръга до края и да си осигурим комфорт. Амбицирани сме да постигнем нещо по-високо."

"Договорът на всички ни изтичаше в края на годината, но преди по-малко го подновихме, който влиза от ноември в сила. Той е за три години и показва едно уважение към нас и клубът иска да вървим напред с наше участие", сподели още Петров.

Той разкри и каква е причината да го заварим в България, при положение, че още в събота тимът му има мач. Поводът е повече от щастлив - голямата му дъщеря се омъжва в петък и той е получил опзволение да присъства от шефовете. 

"В България съм, за да омъжа голямата си дъщеря в петък. Това е приятен момент за семейството ми, но не е приятен от професионална гледна точка, защото имам мач на 1 август и няма да мога да водя тима си в него. Два пъти отлагах датата на сватбата, но от клуба проявиха разбиране и ми позволиха да присъствам на тържеството", сподели още Петров.