Голямата звезда на Аржентина и Барселона Лео Меси показа, че освен голям футболист е и голям човек. Той е помогнал на хора в нужда по време на последната пауза за националните отбори. 

Тогава той е платил заплатите на целия охранителен щаб на "гаучосите", след като служителите не са получавали по половин година възнагражденията си. Това се дължи на финансовата ревизия, която се прави на Аржентинската футболна федерация. 

Случката се разказва от испански журналист от вестник "Спорт", който е получил информацията от един от щастливите служители, за които Меси се е погрижил. Ето и какво разказва той:

"След мача с Колумбия се чука на вратата на съблекалнята и Меси отваря. Оказва се, че е един от охранителите, който моли Лео за съдействие с думите: "Ти си капитанът, теб ще те послушат. Говори с федерацията, защото положението е трагично, по шест месеца не сме получавали заплати." И Меси взел всичко присърце."

"Той се обажда на баща си да преведе цялата сума, за да се изплатят заплатите на всички служители. И кризата е разрешена, като това не е първият подобен жест от негова страна към закъсали финансово хора. Самият той обаче категорично не иска да се разкриват тези моменти", споделя журналистът.