Лионел Меси вкара 50-ия си гол за националния отбор на Аржентина, който победи с 2:0 Боливия и се изкачи на трето място в генералното класиране на световните квалификации в зона КОНМЕБОЛ. 

Световните вицешампиони са с актив от 11 точки и изостават с две от Уругвай и Еквадор, които са равни на върха в подреждането.

Защитникът Габриел Меркадо, който вкара и при победата с 2:1 срещу Чили през седмицата, откри резултата в 21-ата минута, а Меси покачи на 2:0 в 29-ата минута, когато Роналд Ехуино фаулира Евер Банега в наказателното поле на Боливия. 

Нападателят на Барселона не сгреши от бялата точка и вкара 50-ия си гол за Аржентина, което го остави на шест попадения от лидера в класацията Габриел Батистута.

"За нас беше от фундаментално значение да спечелим шест точки тази седмица. Изиграхме два сериозни мача и постигнахме две важни победи", каза селекционерът Херардо Мартино в интервю за TyC Sports.

Уругвай оглави класирането на зона КОНМЕБОЛ, след като Единсон Кавани беше точен в 53-та минута за победата с 1:0 над гостуващия Перу. 

Националният тим на Бразилия остана на шесто място, след като завърши наравно 2:2 срещу Парагвай като гост. Дарио Лескано и Едгар Бенитес дадоха аванс от два гола за домакините, но Рикардо Оливейра намали в 79-та минута, а Даниел Алвеш изравни за 5-кратните световни шампиони в добавеното време на срещата./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS