За пореден път Лео Меси е бледа сянка на самия себе си в голям турнир с участието на родната му Аржентина. В настоящото издание на КОпа Америка "гаучосите" са на полуфинал, но това стана след много мъки и малка заслуга на капитана и вечен голмайстор на тима. 

Легендата на Барселона обаче разкри какво му пречи да демонстрира пълния си потенциал по терените на Бразилия. Според него, състояните на тревата по стадионите в страната-домакин е под всякаква критика и това му пречи да разкрие потенциала си. 

"Знам, че това не е най-добрият ми турнир, за всички е видно. Не искам да звучи като оправдание, но ми коства изключително много да играя на терени като тези в Бразилия сега. Те са в срамен вид. Те са неравни, топката подскача и бяга от теб като заек, имат дупки и общо взето е жалко да изглеждат така в толкова голяма надпревара."

"Ние все пак сме задължени да се адаптираме, защото сме професионалисти, но е изключително трудно да се играе. Но това е положението и ние трябва да се примирим. Направихме турнир, в който най-после играем като отбор и особено срещу Венецуела показахме много сила и компактност в дефанзивен план", заяви Меси.