Отборът на Аржентина надви Венецуела с 2:0, за да си подпечата мястото в полуфиналите на Копа Америка. Там ги чака среща с отколешния враг Бразилия. Головете за “гаучосите“ отбелязаха Лаутаро Мартинес в 10-ата и Джовани Ло Селсо в 74-ата минута.

Двубоят започна със сериозно надмощие за Аржентина. Още във 2-ата минута Серхио Агуеро получи първия отличен шанс в мача. Той беше намерен около точката за дузпата, след което нанесе силен шут, който беше спасен от вратаря на Венцуела Уилкер Фаринес.

Голът за Меси и компания обаче не закъсня. След изпълнение на корнер Агуеро отпрви неточен изстрел, който обаче беше засечен с пета във вратата на венецуелците от младия нападател Лаутаро Мартинес.

До края на полувремето темпото на двубоя рязко спадна. И двата отбора имаха своите моменти, в които смятаха, че трябва да получат дузпа, но съдията, с помощта на своите видео асистенти, не сметна тези претенции за основателни.

Второто полувреме беше белязано от повече контрол върху двубоя от страна на Аржентина. Търпението на “гаучосите“ се отплати. В 74-ата минута Агуеро отново беше намерен на добра стрелкова позиция при границата на наказателното поле. Изстрелът му беше слаб, но въпреки това вратарят на Венецуела направи комична грешка, след която Джовани Ло Селсо прати кълбото във вратата от няколко метра, за да оформи крайния резултат в срещата – 2:0.

По този начин на фазата на полуфиналните на тазгодишното издание на Копа Америка ще бъде белязана от суперсблъсъка на южноамерикания футбол между домакините на турнира Бразилия и Аржентина. Двубоят ще се играе на 2 юли на стадиона в Бело Оризонте.

Автор: Емануил Тодоров