Звездата на Барселона Лионел Меси призна, че желае един ден отново да се завърне в родината си Аржентина, където да приключи своята бляскава кариера. Петкратният носител на Златната топка започва своя футболен път в местния Нюелс Олд Бойс преди да бъде привлечен в школата на Барселона през 2001 година. Оттогава 28-годишния Меси има на сметката си седем титли на Испания, три купи на краля, четири купи на европейските шампиони, а през този сезон тази бройка може да се увеличи.

В момента Барселона оглавява Примера дивисион и се намира в серия от 32 мача без загуба във всички състезания. В шампионската лига „каталунците“ имат солидна преднина от 2:0 пред Арсенал след първия осминафинален сблъсък между двата тима в Лондон.

„Това е нещо, което искам да направя. Не знам кога, но е възможност пред мен“, коментира Меси на въпрос дали желае да се върне в Аржентина един ден. Не съм си поставял каквито и да е цели, било то краткосрочни или дългосрочни. Искам да продължа да играя, докато тялото ми позволява и мога да предложа нещо на отбора си. Когато видя, че е време, ще взема решение“, каза още Лионел Меси по повод края на кариерата си.

За аржентинския национален отбор Меси има 49 гола и е на осем попадения от изравняването на рекорда по отбелязани голове за Аржентина, който се държи от Габриел Батистута.  


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS