Звездата на Барселона Лионел Меси е корицата на списание El Gráfico за месец март, а в интервю за изданието, "Господин Футбол", както е описан, разказва за бъдещето си, отношенията си с Кристиано Роналдо, и още.

"Рекордите не ти печелят титли," заключава Меси.

Отношенията с Неймар и Суарес:"Имаме много добра връзка на и извън терена. Разбираме се отлично. Опитваме се да работим за отбора. Вероятно като латиноамериканци също това ни се отдава по-добре, но ние сме професионалисти, всеки от нас представлява и родината си. Същевременно, между нас няма конкуренция и спорове."

Отношенията с Кристиано: "Ние сме професионалисти, които се борят за своите отбори, съперници сме на терена, но нищо повече. Никога не е имало друго, освен уважение помежду ни."

Дали някога ще се върне да играе в Аржентина?: "Това е нещо, което бих искал да направя. Не знам кога, но е възможно."

Кога ще сложи края? "Не си поставям такива цели, близки или далечни, но ще играя, докато тялото ми позволява, и докато съм полезен на отбора. Когато усетя, че е дошъл краят, ще взема това решение."

Неудачите с Аржентина?:"Това, което загубихме с националния отбор ме тормози, защото знам, че трябваше да спечелим. Можехме да спечелим и Световното, и Копа Америка."

Критиките у дома, в Аржентина? "Не ме интересуват. Не ме вълнува какво говори една определена част от пресата. Притеснявам само, че мачовете не се анализират от гледна точка на играта, а се критикуват само определени действия. Медиите оформят мнението на обществото, и понякога журналистите са повече фенове, отколкото журналисти."