Бившият вратар на ЦСКА Райс М'Боли пак си търси нов отбор. Той беше освободен от настоящия си тим Филаделфия Юниън, макар и само за рамките на този сезон в Щатите. Причината - алжирецът отново е проявил странностите в характера си. 

Още в България той показваше както огромната си класа, но така и някои черти, които учудваха всички. В Русия не се наложи заради неразбирателство с шефовете, а подобна беше картината и в родната му Франция, където игра за Газелек Аячо. 

Сега от Филаделфия предпочитат да го извадят от отбора за доброто на колектива и да го дадат някъде под наем до края на календарната година, за да си възвърне концентрацията. Това заяви лично наставникът на тима Джим Къртин. 

"Вратарите от световна класа не растат по дърветата, а Райс определено е сред тях. Но той вече сякаш е друг човек! Недоволен е от нещо, а никой не знае какво е то. Просто вече не е този вратар, който печелеше мачовете ни в предсезонната подготовка."

"Затова прецених, че най-добре за отбора ще е да се разделим за един сезон. Той ще отиде някъде под наем и чувствам, че за всички ще е по-добре, ако не е в групата ни за това време", сподели Къртин. 

М'Боли подписа с американския тим за три години след Световното първенство, на което блесна с екипа на Алжир. Той обаче беше бледа сянка на себе си, като за пет официални мача пусна девет гола.

Капката, която е преляла чашата на търпението на Филаделфия е отношението му към тиймбилдинг в отбора в края на миналия месец. Алжирецът въобще не се появил на него, въпреки че присъствието било задължително и не дал достатъчно основателна причина за отсъствието си.