Бившият вратар на ЦСКА и Славия Райс М’Боли не смята да приключва с футбола, след като бе освободен от елитния френски Рен. 31-годишният алжирец е твърдо решен през януари да си намери ново предизвикателство, с което да обогати своята цветна визитка.

Рен освободи ексвратар на Славия и ЦСКА

Дотук колоритният африканец е защитавал цветовете на цели 13 клуба. С Рен той парафира през януари, а преди това е играл за Хартс (Шотландия), Етникос (Гърция), Панетоликос (Гърция), ФК Риукиу (Япония), Славия (България), ЦСКА (България), Криля Советов (Русия), Газелек Аячо (Франция), Филаделфия Юниън (САЩ) и Анталияспор (Турция).

Във Франция твърдят, че още с идването си в Рен, М’Боли е бил обречен. В нито един момент той не е успял да спечели битката с обичайния титуляр Беноа Костил, а дори след продажбата на френския национал, треньорите не останали впечатлени от алжиреца. За 10-те месеца, които изкара при бретанците, М’Боли записа само един-единствен мач – срещу Тулуза в Лига 1 на 26 април. Тогава той допусна три попадения в мрежата си при загубата с 2:3.

Бившият ас на Славия и ЦСКА имаше и още една причина да инициира прекратяването на договора си. Той е разбрал, че вече ще бъде със статут на трети вратар, а като национал на своята родина не е съумял да преглътне подобно унижение. Още повече че и Абдулайе Диало, и Томаш Кубек бяха привлечени това лято.

За да остане част от алжирския представителен тим, М’Боли трябва на всяка цена да си намери тим през януари. В тази връзка стражът вече се намира в контакт с няколко отбора от Саудитска Арабия. Това определено е интересна възможност, тъй като от миналото лято местните клубове вече имат право да ангажират чужденци за вратари, което беше забранено от предишния правилник.