Наставникът на Холандия Берт ван Марвийк заяви след победата с 1:0 над Япония, че неговите играчи имат още много какво да покажат на Световното първенство в ЮАР. С успеха над „самураите”, Уесли Снайдер и компания почти си осигуриха участие в следващата фаза на турнира.

Именно полузащитникът на Интер донесе трите точки за своите с хубав гол през второто полувреме.

„Всички видяха, че Япония разполага с не лош тим. Ние пък трябваше да покажем търпение. Можем да се представим доста по-добре. Все пак, два мача, шест точки, не допуснахме попадение в нашата врата, няма как да не сме доволни”, коментира наставникът на „лалетата”, цитиран от „BBC Spot”.

„Дойдохме тук, за да спечелим голямата награда. Да станем Световни шампиони. Това разбира се далеч няма да е лесно. Ако продължим да показваме стабилност в представянето си, може и да постигнем целта си”, каза още той след 21-ия пореден двубой на неговите играчи без загуба.

„Нека да уверя всички, че искаме изключително много да спечелим Световното. Ако успеем да го направим със стил, ще бъде наистина добре. Но трябва да можеш да печелиш и грозните мачове”, завърши Ван Марвийк.