Седемкратният шампион Мексико си осигури място в плейофите на футболния турнир КОНКАКАФ Голд къп, след като победи с 3:1 основния си съперник в група "А" Канада в Денвър, щата Колорадо. Мексиканците са с шест точки, следвани от Канада и Мартиника с по три. Мексиканците се затрудниха значително повече от първия си мач, спечелен със 7:0 срещу Куба, но Андрес Гуардадо им донесе победата с два красиви гола през втората част.

Роберто Алварадо все пак се разписа преди почивката, когато мексиканците пропуснаха редица положения. Той беше точен в 40-та минута на добавка, след като бившият страж на Лудогорец Милан Борян спря удар на Раул Хименес и топката попадна в краката му пред празна врата.

анадците почти изравниха в 53-та минута след шут на Алфонсо Дейвис, а Мексико удвои преднината си секунди по-късно. Гуардадо изпрати топката в мрежата със силен шут извън наказателното поле, но канадците се върнаха в мача в 75-та минута с гол на Лукас Кавалини.

Мексико, който спечели турнира за последно през 2015-а година, отговори бързо. В 77-та минута Гуардадо изпрати нов силен удар към вратата на Борян, а топката се отклони от крака на Дейвис и излъга бившия вратар на Лудогорец и настоящ на Цървена звезда за крайното 3:1. Мартиника пък победи Куба с 3:0, след като Жорис Марво вкара в 45-та минута, а Стефан Абол и Кевин Форчън се разписаха след почивката.