Мароко и Кабо Верде не излъчиха победител в срещата помежду си от група А от турнира за Купата на Африканските нации и разделиха точките с равенство 1:1. Малко изненадващо играчите на Лусио Антунес откриха преди паузата, но след нея мароканците показаха по-добра игра и на свой ред стигнаха до първия си гол в шампионата.

Така след първите два кръга домакините от Южна Америка оглавяват класирането с 4 точки и изглеждат като фаворит за първото място, докато равенството дава шанс на останалите три отбора също да се преборят за място на четвъртфиналите.

Първата част на двубоя ще са запомни освен с гола на Луиш Суареш – Платини и с рекордните 29 нарушения. Иначе в 36-ата нападателят на Кабо Верде получи добър извеждащ пас от Райън Мендеш и с елегантно копване над вратаря откри, макар и Мароко да бе наглед по-активния отбор.

На почивката треньорът на мароканците Рашид Таоуси пусна в игра Юсеф Ел-Араби, който помогна много в организирането на атаките за своя тим. След няколко пропуска логичното се случи в 79-ата минута, когато крилото на Хетафе Абделазис Барада центрира към Ел-Араби и футболистът на Гранада опъна мрежата зад Вожиня.

Така Кабо Верде и Мароко делят второто място във временното класиране с по 2 точки в актива си, а въпреки че все още не е отбелязал гол отборът на Ангола също има шанс да продължи, ако спечели мача си срещу островната държава, а в другия мач Южна Африка победи Мароко.