Един от стадионите с най-много история - "Маракана" в Рио де Жанейро, ще бъде домакин на финала в турнира Копа Либертадорес през 2020 г. Южноамериканската футболна централа КОНМЕБОЛ обяви решението си в петък, а самата среща ще се състои на 21 ноември следващата година.

"Маракана" беше един от осемте кандидати за провеждане на събитието заедно с още пет от Бразилия. На същото си заседание КОНМЕБОЛ обяви, че финалната среща във втория турнир на континента Копа Судамерикана ще се проведе на стадион Марио Кемпес в аржентинския град Кордоба.

За първи път тази година финалната среща в американския еквивалент на Шампионската лига ще се проведе в една среща, вместо в два мача на разменено гостуване, както е било винаги. Първият исторически домакин на един финал в Копа Либертадорес е Естадио Насионал в Сантяго (Чили) и срещата е насрочена за 23-и ноември. Вторите мачове от полуфиналите са другата седмица.

Финалната среща в турнира Копа Судамерикана между еквадорската сензация Индепендиенте дел Вале и Колон (Санта Фе, Аржентина) пък ще се играе на 9-и ноември на стадион "Нуела Ола" в Парагвай. /БТА