Диего Марадона ще получи предложение от Аржентинската футболна асоциация да остане на поста национален селекционер до 2014 година или за още четири години. Това съобщи пред журналисти Ернесто Черкис Биало, висш ръководител на аржентинския футбол.

По думите му, през следващата седмица президентът на централата Хулио Грондона ще проведе среща с Марадона и ще му предложи продължение на контракта със задача да подготви отбора за следващото Световно първенство през 2014 година, на което домакин ще бъде Бразилия.

Както е известно, аржентинците бяха пометени с 0:4 от Германия на четвъртфинала на този Мондиал, но въпреки грешките при подбора на тактиката и състава, Марадона се радва на сериозна подкрепа в страната.

След завръщането на цялата делегация в Аржентина, Диего Марадона на практика не излиза от дома си в Буенос Айрес вече повече от две седмици.

Според слуховете, Дон Диего е изпаднал в сериозна депресия и приятелите му се притесняват, че той отново може да посегне към опиати.

Лекарят на Марадона - Алфредо Кайе, опроверга подобни твърдения и заяви, че не може да се говори нито за депресия, още по-малко пък за употреба на наркотични вещества.