Селекционерът на аржентинския национален отбор по футбол Диего Армандо Марадона, който в неделя вечер при своето завръщане от ЮАР загатна за евентуалното си напускане, продължава да мълчи.

Вече трети ден Марадона се е затворил със своето семейство в къщата си в Есеиса /предградие в западната част на Буенос Айрес/ и не се срещна с никого, нито пък прави изявления.

„Марадона е единственият човек в тази страна, който може да прави каквото си иска", заяви във вторник пред местно радио президентът на аржентинската футболна федерация Хулио Грондона.

В неделя вечер Марадона загатна за евентуална оставка при пристигането си в Буенос Айрес. „Един цикъл завърши” бе заглавието на първа страница на всекидневника „Кроника”, който твърди, че негов журналист е разменил няколко думи с Марадона на летището. „Аз дадох всичко, което имах” са думи на Марадона според вестника.

Аржентинците са разделени около идеята Диего Армандо Марадона да продължи да бъде селекционер на националния отбор. Според анкета, направена от двата вестника Оле и Кларин, две трети от анкетираните искат напускането на Марадона.

Но друга анкета, направена по телефона, дава обратен резултат - повечето аржентинци искат Марадона да остане.