Селекционерът на Аржентина Диего Марадона се присмя на опита на Бастиан Швайнщайгер да настрои обществеността срещу „гаучосите”. Капитанът на Бундестима заяви, че очаква съдийска подкрепа за Аржентина, и според него южноамериканският тим и неговите фенове имат ужасно поведение на стадиона.

Марадона обаче с присмех заяви: „Нямаме време да мислим за Швайнщайгер, мислим само за мача и за шанса да вземем реванш за 2006-та. Така че не ме бърка какво казва той за дузпи, ритане, че ние не знаем как да губим, просто не ме интересува мнението му.”

„Всеки мач си е сам за себе си, затова този ще е различен. Ще ги атакуваме, не ни е страх. Това сигурно ги е изнервило вече,” добави Марадона. След това в типичния си ексцентричен стил и с опит да пресъздаде тевтонски акцент, треньорът изсъска в ТВ камерите: „Какво става Швайнщайгер?! Май нещо си нервен?!”

Марадона отрече, че възнамерява да се връща към схема 4-4-2, използвана преди Мондиала, специално в една контрола срещу Германия. „Тези мачове бяха тактически перфектни. Сега обаче ще е грехота, ако се върнем, пак към тази схема, с футболистите, които разполагам,” каза той.