Полузащитникът на Германия Бастиан Швайнщайгер стартира психо-войната срещу Аржентина преди решителния четвъртфинал между двата тима на Мондиал 2010. Капитанът на Бундестима изненадващо обяви, че в неговия лагер очакват съдийска подкрепа за „гаучосите”.

„Вижда се ясно, когато гледаш мачовете на Аржентина, начинът, по който се опитват да влияят на реферите…Просто няма уважение към съдиите. Но аржентинците са си такива,” отбеляза Швайнщайгер на пресконференция. „Ние трябва да се подготвим за това, аз поне се надявам реферът да има добър ден.”

Швайнщайгер разкритикува и феновете на Аржентина, които според нещо развалят с поведението си празника за останалите на стадиона.

Германия и Аржентина имат търкания от Мондиала преди четири години. Тогава европейският тим надделя след дузпи, след 1:1 в игровата част от мача. Двубоят обаче бе запомнен и с размяната на юмруци между футболистите. „Споменът за дузпите е жив, но по-ясно остава случилото се накрая, с това аржентинците останаха в главата ми,” завърши Бастиан Швайнщайгер.